Audio

Radio Wira Wiri

In juli 2020 ben ik begonnen met Radio Wira Wiri op het dj-platform Mixcloud. Vooral omdat ik toegang heb tot zoveel nieuwe albums en heruitgaves – ik ben panellid van Transglobal World Music Chart, waar ik maandelijks een top 15 lijstje voor moet aanleveren – daar moest ik gewoon iets mee doen. Het programma van ongeveer een uur is een eclectische mix van muziek die ik tussendoor kort aan- en afkondig in het Engels. Ik doe alles zelf, ook de redactie en de techniek. Naar voorbeeld van het Franse radiostation Fip maak ik een selectie van tracks uit allerlei muziekstijlen die mij aanspreken. Er zit geen rode draad in de programmering, behalve dat de muziek óf mooi bij elkaar past, óf juist contrasteert. Naast de reguliere uitzendingen stel ik incidenteel ook specials samen van interviews met interessante persoonlijkheden. De leader van Radio Wira Wiri is een mix van trommels uit Bahia en gezang uit Java. Steevast heet ik iedereen welkom van Brazilië tot Indonesië, twee landen waar ik gewoond en gewerkt heb. De call is ingesproken door de Braziliaanse gitarist Edgard Scandurra. De collage is gemaakt door Vinicius Patrial, hij noemt zijn werk: Emaranhafros Natfutures – een mooie reflectie op waar Radio Wira Wiri voor staat. Check hier alle afleveringen

Podcast Losgezongen

Losgezongen is een 10-delige podcastserie van de Wim de Monchy Academie. Muzikanten uit allerlei windstreken van Nederland zoeken hun eigen weg in muziekeducatie- en participatie. Muzikante en workshopleider Maite van der Marel ging elke week met een muzikant in gesprek over wie zij zijn, hoe zij werken, wat hen drijft en hoe muziek van waarde is voor de Nederlandse maatschappij.

Losgezongen is mogelijk gemaakt door stichting Wim de Monchy en stichting Akoesticum. Interview en productie – Maite van der Marel; editor – Charlie Crooijmans; eindredactie – Ninja Kors; muziek – Jos Netto.