Podcast

De Hammond Podcast

Veertien Nederlandse Hammondorganisten vertellen over de betovering en het onderbuikgevoel, de soldeerbout altijd paraat, over drawbars en toonwieltjes, hun muzikale voorbeelden en favoriete riffs, de analoge geschiedenis en digitale toekomst en bovenal hoe ze leerden leven en spelen met dit instrument. Met Jan-Peter Bast, Nico Brandsen, Bert van den Brink, Sven Figee, Boye Ingwersen, Arno Krijger, Thijs van Leer, Frank Montis, Rob Mostert, Folkert Oosterbeek, Robin Piso, Thijs Schrijnemakers, Darius Timmer, Carlo de Wijs en Sjaak van Oosterhout.

VPRO Vrije Geluiden – Latin Impact

In de tiendelige podcastserie Latin impact gaat Nina Jurna op zoek naar de meest indringende songs van Zuid-Amerika. Hoe klinkt het leven op dat continent door in de bossanova of latin jazz, cumbia, reggaeton of salsa en in muziek uit Suriname, Curaçao, of Mexico? Elke aflevering ontleedt Nina, samen met een gast, een nummer uit een van de muziekstijlen en landen en plaatst het in de maatschappelijke en sociaalhistorische context.

Partij voor de Dieren – Gemeente Utrecht

Mijn oud-collega Maarten van Heuven (Vrije Geluiden) heeft me ingeschakeld om een podcastserie te maken waarin de kandidaten van de Partij voor de Dieren Gemeente Utrecht zichzelf voorstellen – in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Een superleuke opdracht, niet alleen omdat ik een PvdD-stemmer ben, maar ook omdat Maarten vroeg of ik de host wilde zijn. Dat was iets nieuws voor mij, dus dat wilde ik wel proberen. Ik heb zes gesprekken gevoerd met de kandidaten over hoe ze bepaalde dingen aanpakken en waar ze voor staan. Zie hier op de site van de PvdD Gemeente Utrecht alle afleveringen.

Losgezongen

Losgezongen is een 10-delige podcastserie van de Wim de Monchy Academie. Muzikanten uit allerlei windstreken van Nederland zoeken hun eigen weg in muziekeducatie- en participatie. Muzikante en workshopleider Maite van der Marel ging elke week met een muzikant in gesprek over wie zij zijn, hoe zij werken, wat hen drijft en hoe muziek van waarde is voor de Nederlandse maatschappij.

Losgezongen is mogelijk gemaakt door stichting Wim de Monchy en stichting Akoesticum. Interview en productie – Maite van der Marel; editor – Charlie Crooijmans; eindredactie – Ninja Kors; muziek – Jos Netto.