Over Charlie

Mijn naam is Charlie Crooijmans en met Wira Wiri Productions kan ik ingezet worden voor schrijfwerk en AV-producties. Van kinds af aan heb ik een bijzondere interesse voor muziek uit verschillende, gemengde culturen, zoals Brazilië en Indonesië. Mede daarom ben ik etnomusicologie gaan studeren. In 2000 heb ik mijn master aan de UvA gehaald. Idealiter houd ik me bezig met muziek in een (sociaal of politiek) geëngageerde context.

Resumé

Jurywerk

Sinds 2016 zit ik in het panel van Transglobal World Music Chart. In de afgelopen jaren zat ik in de volgende jury’s: Conservatorium Talent Award van Jazz in Duketown (2017 + 2018), World Music Forum NL (2018 + 2019), WOMEX (2021), Premio Andrea Parodi (2023).

Eigen projecten

Maandelijks maak ik het programma Radio Wira Wiri op Mixcloud met nieuwe releases en heruitgaves. Op de blog News and Noise! staan prachtige interviews die Hatim Suleiman en ik hebben afgenomen.

Disclaimer: op de site komen foto’s voor uit mijn privécollectie. De foto van mij met het blauwe stadsdecor in Praag is van Ton Maas. De afbeeldingen van de afleveringen van Radio Wira Wiri zijn albumcovers.