Over Radio Wira Wiri

Sinds 2016 ben ik een van de 60 panelleden van Transglobal World Music Chart en heb ik toegang tot heel veel nieuwe albums en heruitgaves iedere maand. Daar móest ik gewoon iets mee doen. Daarom ben ik in juli 2020 begonnen met het maken van mijn eigen Radio Wira Wiri op het dj-platform Mixcloud. Het programma van ongeveer een uur is een veelkleurige mix van muziek die ik tussendoor kort aan- en afkondig. Ik doe alles zelf, inclusief de redactie en techniek. Naar voorbeeld van het Franse radiostation Fip maak ik een selectie van tracks uit allerlei muziekstijlen die mij aanspreken. Er is geen rode draad, behalve dat de muziek ofwel mooi bij elkaar past of juist contrasteert. Naast de reguliere uitzendingen stel ik incidenteel ook specials samen met interviews met interessante persoonlijkheden of reportages. De leader van Radio Wira Wiri is een mix van trommels uit Bahia en gezang uit Java. Ik heet steevast iedereen welkom, van Brazilië tot Indonesië, twee landen waar ik gewoond en gewerkt heb. De call is ingesproken door de rockgitarist Edgard Scandurra en de collage is gemaakt door Vinicius Patrial; hij noemt het werk: ‘Emaranhafros Natfutures’, wat een mooie reflectie is op waar Radio Wira Wiri voor staat.