Over Radio Wira Wiri

In juli 2020 ben ik begonnen met Radio Wira Wiri op het dj-platform Mixcloud. Omdat ik een van de 60 panelleden ben van Transglobal World Music Chart, heb ik toegang tot zoveel nieuwe albums en heruitgaves. Daar móest ik gewoon iets mee doen. Het programma van ongeveer een uur is een eclectische mix van muziek die ik tussendoor kort aan- en afkondig. Ik doe alles zelf, ook de redactie en de techniek. Naar voorbeeld van het Franse radiostation Fip maak ik een selectie van tracks uit allerlei muziekstijlen die mij aanspreken. Er zit geen rode draad in, behalve dat de muziek óf mooi bij elkaar past, óf juist contrasteert. Naast de reguliere uitzendingen stel ik incidenteel ook specials samen van interviews met interessante persoonlijkheden of reportages. De leader van Radio Wira Wiri is een mix van trommels uit Bahia en gezang uit Java. Steevast heet ik iedereen welkom van Brazilië tot Indonesië, twee landen waar ik gewoond en gewerkt heb. De call is ingesproken door de rockgitarist Edgard Scandurra. De collage is gemaakt door Vinicius Patrial, hij noemt zijn werk: Emaranhafros Natfutures – een mooie reflectie op waar Radio Wira Wiri voor staat.